• Directia de Asistenta Sociala este o institutie publica de interes local, cu personalitate juridica, care functioneaza in subordinea consiliului Local Municipal Braila si sub conducerea operativa a primarului Municipiului Braila din data de 01.08.2003, conform Hotararii Consiliului Local Municipal nr.125/18.07.2003.
  • Directia de Asistenta Sociala asigura in profil teritorial realizarea masurilor de asistenta sociala prevazute de lege in domeniul protectiei copilului si familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror alte persoane aflate in nevoie sau in situatii de marginalizare si excludere sociala.
  • Directia de Asistenta Sociala isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile Legii 292 / 2011 privind Asistenta Sociala din Romania.
  • Asistenta sociala, componenta a sistemului national de protectie sociala, cuprinde serviciile sociale acordate in vederea dezvoltarii capacitatilor individuale sau colective pentru asigurarea nevoilor sociale, cresterea calitatii vietii si promovarea principiilor de coeziune si incluziune sociala.

 

Documente constitutive